Tres Quartans amb Folre

Portada del segon disc 'Tres Quartans Amb fFolre'

Aquest disc és el fruit definitiu de tres anys de treballs, de quilòmetres i quilòmetres arreu del país i en llunyanes carreteres d'arreu de l'Estat. En concret hem invertit plenament vuit mesos de recerca i assajos, des d'octubre de l'any 2002 al maig d'enguany.

En un inici plantejàvem - ja que era el nostre primer disc de veritat- ser els únics intèrprets, però de mica en mica, d'una banda les peces mateixes i de l'altre les idees que aquestes ens suggerien van fer que alguns dels arranjadors i compositors i més tard altres amics i mestres que anaven coneixent el nostre projecte, s'engresquessin i s'hi afegissin progressivament, ajudant-nos en l'elaboració d'un treball que ens enorgulleix plenament.

Considerada la formació bàsica de la música tradicional al Principat, es composa de tres sonadors: flabiol i tamborí, sac de gemecs i tarota, amb una tímbrica única dins la música tradicional europea.

Premi d'un cert prestigi que han guanyat en edicions anteriors grups com Tralla, L'Ham de Foc, Avalon, etc.

L’Aula de Música Tradicional i Popular de Catalunya (AMTP) és un centre de formació creat per la Generalitat de Catalunya per treballar el repertori i els instruments tradicionals de Catalunya. Actualment disposa de sis seus, entre elles Barcelona i Figueres, així com d’un itinerari curricular reglat per a la posterior ampliació de l’esmentada escola amb nous centres i mestres.

Tonades d'improvisació, com poden ser en al Principat les corrandes, o en el cas basc els bertzos.

Percussionista de Paco Viciana, Marcel Casellas Sextet Folk, Jove Orquestra de Figueres, Pangea, entre d'altres.
Manel Vega ha col·laborat amb músics com Jordi Batiste i Gerard Quintana, en jazz amb Ramon Escalé, i en el món del folk en grups com Tralla, Clau de Lluna o més recentment Andana.
Fundador de grups com Clau de Lluna, Cornamúsica, Sa Cobla, la Criatura Verda, etc.
Els festival LA CARBONERA es centra en una sèrie d'espectacles i tallers on es treballa el repetori tradicional balear, occità i català del Principat.
La FESCAT es compon d'una sèrie de seminaris musicals i culturals que la Generalitat organitza a l'estiu i tenen una durada d'una setmana aproximadament, posant en contacte músics de diferents disciplines (clàssica, jazz, sardanes, tradicional..) i de diferents indrets de cultura catalana (el Principat, Mallorca, Menorca, el País Valencià...).
Vegeu la revista Folc, número 5, primavera 2001.

html | css | firefox